Webshop gordijnen:

Webshop raamdecoratie:

Wij geven u gratis advies

Bel ons, wij zitten voor u klaar!

(0224) 850 655

ma / vr 09:00 tot 18:00

Contactgegevens

Gestoffeerd.nl

Telefoon (0224) 850 655
Email info@gestoffeerd.nl

Gordijnen op maat

Gordijnen zijn functioneel en geven de juiste sfeer aan je huis. Ben je op zoek naar trendy, moderne, basic of stoere gordijnen? Wil je nieuwe gordijnen voor de kinderkamer of lekker uitslapen met verduisterende gordijnen?

Wij hebben het grootste aanbod, meer dan 1500 gordijnstoffen op voorraad, in ‘tig’ kleuren, heel veel dessins, transparante en dichte kwaliteiten. Voor ieder interieur en elk budget een uitgebreide keuze en snel geleverd.

Gordijnen op maat gemaakt, bestel nu online uw gordijnen door op bovenstaande link te klikken! Onze gordijnen collectie wordt twee keer per jaar vernieuwd, verfrist en aangepast zodat wij up to date blijven wat betreft de nieuwste trends. Wij zien u graag terug in onze showroom.

Hieronder enkele tips voor langer plezier van je gordijnen:

- De gordijnen worden na het ophangen in de plooi gedrukt. Laat de gordijnen minimaal 24 uur in elkaar gedrukt hangen.

- Zorg voor het vrijhangen van de gordijnen. Laat de gordijnen niet schuren langs plafonds, ruwe muren of vensterbanken.

- Gebruik trekstangetjes voor het openene en sluiten van de gordijnen. Dit voorkomt vuile handafdrukken en pilling van de stof.

- Gordijnen zijn niet geschikt als zonwering. Met name kwaliteiten met katoen, viscose en linnen kunnen verkleuren bij blootstelling aan fel zonlicht.

- Ga niet te snel over tot het reinigen van gordijnen. Bij fabricage van de stof wordt een speciale finishmethode gebruikt die zorgt voor de mooie uitstraling van je gordijnen. Door te reinigen wordt deze finish aangetast.

- Buitenlucht doet een gordijne goed! Hang de gordijnen een paar uur buiten, bij voorkeur in de mist en ze zijn weer helemaal fris.

- Maak je gordijnen stofvrij door ze met een stofzuiger met zachte borstel of mondstuk schoon te zuigen.

- Voor een extra mooie valling aan de onderzijde, strijk je de zoom aan de achterzijde van de stof scherp in. Let op! Niet te heet strijken en altijd aan de achterzijde. Probeer eerst een stukje zoom. Wees vooral voorzichtig met stoom, dit is namelijk 100 graden!

Specificaties paneelgordijn:
Zijkanten worden geblindzoomd
Onderkant tunnel instikken
Op lengte snijden
Stomen
Bovenkant klittenband opstikken
Strijken onderkant bovenkant
Exclusief verzwaringsbaleinen

Textielkennis

Ausbrenner (burned-out,devoré)
Een semi-transparant doek in een combinatie van een natuurlijke en een synthetische vezel, waarbij dessinering ontstaat door een chemisch proces. Hierbij wordt de atuurlijke vezel deels weg geëtst (gebrand).

Batist
Fijne in linnenbinding geweven transparante stof met katoenen optiek ook wel inbetween genoemd.

Bouclé
Garens met grote of kleine lussen, geven stoffen een rul of korrelig uiterlijk.

Changeant
Veelal uni stoffen met contrasterende kleuren in de ketting en de inslag waarbij een weerschijn effect ontstaat wat een sterk wisselend kleureffect in de plooivouw laat zien, vaak in taft kwaliteiten.

Chenille
Een effectgaren wat voornamelijk in de inslag verwerkt wordt. In de inslagdraad zijn losse vezels/pooltjes verwerkt zodat een soort garenpool ontstaat. Dit geeft de stof een hoog aaibaarheidsgehalte en veloursachtig uiterlijk.

Double face
Een dubbel weefsel waarbij beide zijden verschillen in uiterlijk en beide als "goede kant" gebruikt kunnen worden.

Epinglé
Oude techniek waarbij speciale roedenweefmachines een weefsel met al of niet doorgesneden lussen. Hierdoor ontstaat een veloursachtig weefsel met jacquard motieven.

Inslag
Breedtedraden van een weefsel.

Jacquard
Weefsel waarbij dessinering ontstaat door ingeweven patronen. Dat kan variëren van zeer eenvoudig tot erg ingewikkelde en rijke patronen. Naam komt van de Franse uitvinder van de Jacquard-weefmachine, J.M. Jacquard (1752 - 1834).

Katoen (co)
Natuurlijke vezel gemaakt van zaadpluizen van de katoenstruik. In deze vorm lijkt de katoen op watten. De lengte van de vezel bepaalt de eigenschappen. Katoen is sterk, slijtvast, goed vochtabsorberend, te strijken bij hoge temperatuur. Nadelen: neiging tot kreuken en beïnvloedbaar door luchtvochtigheid.

Ketting
Lengtedraden van een weefsel.

Linnen (li)
Vlas, natuurlijke vezel verkregen uit plantenstengels na een rottings- en drogingproces.

Microvezel of microfiber
Zijn zeer fijne polyester of polyamide vezels. Weefsels die zijn gemaakt van microvezels zijn glad, dicht en erg geschikt om te ruwen zodat een zachte toplaag ontstaat, geeft een perzikhuid optiek.

Panama
Is een verzamelnaam voor veelal katoenen stoffen met een matjesbinding (mattingsbinding). Dit is een platbinding met 2 garens naast elkaar, ook wel dubbel plat genoemd.

Platbinding
De binding van een weefsel waarbij de kettingdraden en de inslagdraden elkaar één op één kruisen. De stof heeft aan beide zijden hetzelfde bindingspatroon.

Polyester (pe)
Is een veelgebruikte synthetische vezel met een hoge slijtweerstand, een goede stabiliteit en hoge lichtechtheid. Geproduceerd vanuit aardolie. Een dikke, vloeibare massa wordt door spindoppen geperst zodat een mogelijk eindeloos lange filament/vezel ontstaat.

Ribfluweel
Manchester in overlangse ribbels geweven en dan doorgesneden, inslag fluweel. Veelvuldig gebruikt voor werkkleding en confectie. Een smalle rib heet corduroy.

Satinet
Katoenen voeringstof in satijnbinding met glans die ontstaan is door persen.

Satijn (binding)
De naam is afkomstig van het Italiaanse seta (zijde) doordat het weefsel een glad, gesloten en met name een glanzend oppervlak vertoond, veroorzaakt doordat ketting- en inslagdraden elkaar minstens vier op één of omgekeerd kruisen.

Shantung
Oorspronkelijk een weefsel in platbinding van zijde uit China (provincie Shantung). Imitatie Shantung wordt vaak van viscose gemaakt.

Taft
Perzisch Taftah (spinnen) tafteh (glanzend) een dicht fijndradig beetje stijf weefsel in platbinding van zijde/viscose of synthetische vezels.

Twill
Engels woord voor keper, weefsels vaak in katoen of katoenmix uni kwaliteit met sterk geprononceerde diagonale lijnen.

Velours
Katoenen kettingfluweel gordijnstof met een poolrichting (vleug) waardoor verschil in kleurdiepte ontstaat. Normaliter wordt velours met de vleug omhoog verwerkt zodat de meest intensieve kleur in het zicht komt.

Viscose (vi)
Synthetische vezel gewonnen uit plantaardige vezel. Is vochtgevoelig, neiging tot kreuken maar vertoont mooie zijdeachtige glans.

Voile
Frans voor sluier. Luchtige, doorzichtige meestal synthetische weefsels.

Zijde
Natuurlijke vezel gesponnen door de zijderups. Fijne glanzende onregelmatige draad. Niet erg duurzaam en erg lichtgevoelig.

Gordijnen op maat laten maken, Gordijnen op maat maken, Gordijnen online bestellen, Verduisterende Gordijnen op maat. Goedkope gordijnen op maat.