Webshop gordijnen:

Webshop raamdecoratie:

Wij geven u gratis advies

Bel ons, wij zitten voor u klaar!

(0224) 850 655

ma / vr 09:00 tot 18:00

Contactgegevens

Gestoffeerd.nl

Telefoon (0224) 850 655
Email info@gestoffeerd.nl

Vloerbedekking

Tapijt
Kiezen voor tapijt is de laatste jaren niet het meest voor de hand liggend. Dat is jammer. Want kiezen voor tapijt is kiezen voor comfort, creativiteit en uitstraling. Zachte vloerbedekking is comfortabel om op te lopen (zeker met blote voeten), en het dempt geluiden. Het is makkelijk schoon te houden: regelmatig stofzuigen is voldoende.

Tapijt wordt gemaakt van wol, synthetiche garens of katoen. Wol is gevoeliger dan synthetisch tapijt, maar van nature isolerend (lekker warm dus), veerkrachtig en vuilwerend. Een goede keuze voor bijvoorbeeld een slaapkamer. Synthetisch tapijt is gemaakt van materialen als polyamide, polyacryl, polypropyleen of mengsels daarvan. Ze combineren voordelen als sterkte, slijtvastheid, elasticiteit en warmte isolatie.

Vuilwerendheid
Op veel tapijten wordt vuilwerende tapijtbeschermer aangebracht. Onderhoud u tapijt door regelmatig te stofzuigen en door vlekken snel te verwijderen volgens de onderhoudsadviezen. Zo blijft u tapijt langer mooi. Kijkt u ook eens naar onze tapijtreinigs Aktie.

Poolsoorten
De pool van een tapijt is even belangrijk als het materiaal waarvan het is gemaakt. Tapijt wordt geweven of getuft. In het eerste geval worden de vezels van het tapijt in een net geweven over de hele breedte van het tapijt door het bodemweefsel getrokken. Bij het terugkeren v.d naald wordt een lus gevorm dat vervolgens op de rug wordt bevestigd. Bij een getuft tapijt wordt een doorlopende draad, die al dan niet wordt doorgesneden.

Er zijn verschillende tapijtstructuren:

Velours tapijt
De vezels worden dicht tegen de rug aangetrokken,waardoor er een lage pool ontstaat.Hety oppervlak heeft veel weg van velours.

Geschoren bouclétapijt
De polen van het tapijt zijn aan de bovenkant afgesneden,zodat je de uiteinden v.d draden ziet.

Bouclétapijt
De draden zijn zichtbaar als lussen die van een gelijke of ongelijke hoogte zijn.

Shagtapijt
De draden hebben een lengte tussen de 25 en 50 mm, zodat de pool erg lang is.Dit heeft een warrige en speelse uitstraling.

Frisétapijt
Polen van het tapijt zijn doorgesneden,maar het tapijtgaren is in elkaar gedraaid en vervolgens weer vastgemaakt aan de rug.Het heeft een ruw oppervlak en is vrij stevig.

Anti-allergie tapijt: http://www.mommersteegbv.nl/default.aspx
(Mommersteeg) Vorwerk vloerbedekking Aanbevolen door de duitse Allergie-en Astmabond (DAAB).

Hoge fijnstofconcentraties in de lucht gelden aantoonbaar als gezondsheidsbedreigende oorzaken van allergieen. Overgevoelige maar ook op gezondheid gerichte consumenten zullen zich dan ook willen beschermen tegen het schadelijke fijnstof in de binnenruimten. Deze doelstelling wordt nagestreefd door de DAAB die pas officiele aanbevelingen doet voor producten, indien deze de fijnstofbelasting in de ruimten aanzienlijk verminderen. Met een door de DAAB uitgegeven vignet kunnen voortaan de aanbevolen producten in de handel en in de productinformatie voor de consument duidelijk gekenmerkt worden. Naast het logo van de DAAB bevat het nieuwe aanbevelingsvignet ook het certificaat "geschikt voor mensen met allergie" van de TUV Nord, evenals het GUI keurmerk "vermindert aanzienlijk het fijnstof in de kamerlucht".

Jarenlang heeft tapijt de naam gehad slecht te zijn voor mensen met allergieén. Onderzoek heeft echter aangetoond dat tapijt juist niet, zoals verwacht werd gedacht,een broeinest voor stof is. Tapijt zeker als het een pool heeft, houdt juist het stof vast. Uiteraard moet het regelmatig worden gezogen, maar dan zijn de stofdeeltjes ook weg. Bij een gladde ondergrond dwarrelt het stof juist constant door de ruimte en veroorzaakt daardoor meer klachten.

Pit
Let bij de aanschaf van een tapijt altijd op de PIT(Product Informatie Tapijt)-symbolen op de stalen. Aan de hand van deze symbolen kun je snel zien voor welke ruimtes het tapijt van je keuze geschikt is.