Webshop gordijnen:

Webshop raamdecoratie:

Wij geven u gratis advies

Bel ons, wij zitten voor u klaar!

(0224) 850 655

ma / vr 09:00 tot 18:00

Contactgegevens

Gestoffeerd.nl

Telefoon (0224) 850 655
Email info@gestoffeerd.nl

Onderhoud

Onderhoud pvc vloeren
Met PVC vloeren haalt u een onderhoudsvriendelijk vloer in huis. Wel al het mooie van hout maar niet de nadelen wat betreft het onderhoud.

PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud. De eerste reiniging van een onderhoudsvriendelijke PCV vloer begint bij de entree, een goede schoonloop-zone houdt namelijk een groot deel van het binnengelopen vuil vast. Dit draagt een aanzienlijk deel bij in de besparing van uw onderhoudskosten en de levensduur van uw pvc vloer.

- Goed periodiek onderhoud houdt de vloer mooi.

- Eerste reiniging 48 uur na installatie. Na droging is de onderhoudsvriendelijke vloer gebruiksklaar.

- Losliggend vuil eenvoudig verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.

- Vloer moppen / dweilen met goed uitgewrongen mop (het beste resultaat behaalt u met een wissysteem met microvezel doeken), met pH-neutraal reinigingsmiddel. Of met een middel dat geschikt is voor PVC vloeren en die geen filmlaag achterlaten.

- Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.

- Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.

- Geen plassen met water op de vloer laten liggen, deze z.s.m. opdweilen.

- Plaats onder de poten van stoelen en overig meubilair viltdoppen.

- Pvcoeren zijn voorzien van een speciale PU afwerklaag, ook wel traffic wear genoemd. Deze bestaat uit gemalen tegelglazuur dat voor een nagenoeg krasvast oppervlak zorgt en periodieke nieuwe PU lagen overbodig maakt. Indien nodig kunt u volstaan met een PU hersteller.

Onderhoudsadvies tapijt / vloerbedekking

Dagelijks onderhoud
Dagelijks stofzuigen met een stofzuiger voorzien van een roterende borstel. Voordeel van een borstelzuiger ten opzichte van een normale stofzuiger is dat een roterende borstel de pool heen en weer beweegt en daardoor tot diep in het tapijt reinigt. Tevens krijgt de pool beter de gelegenheid zich te herstellen van de dagelijkse belasting.

Verwijderen van vlekken
Verse vlekken:
Direct behandelen met water Eerst vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel. Direct een badstof handdoek natmaken met koud water, uitwringen en op de vlek plaatsen. Laat de badstof handdoek liggen, zonder te kijken. Als de handdoek verzadigd is, deze vervangen tot de vlek niet meer afgeeft. Laat dan de handdoek liggen tot deze droog is.

Hardnekkige vlekken:
Behandelen met James Vlekkenwonder Test op een onopvallende plaats op kleur- en materiaalbestendigheid: Aanbrengen, 12 uur laten inwerken en beoordelen. Laat de ondergrond goed drogen. Verdeel James Vlekkenwonder op de droge vlek door de opening van de fles op de vlek te plaatsen. Indien nodig 12 uur laten inwerken en de behandeling herhalen. Bij wol: Ná verwijderen van vlek onmiddellijk James Vlekkenwonder neutraliseren door een vochtige handdoek op de vlek te plaatsen en zo laten drogen.

Reiniging van tapijt:
Tapijt wordt na verloop van tijd vuil door inlopen van zand en andere vervuilingen van buiten, maar ook gebeuren er af en toe kleine ongelukjes. Eénmaal per jaar een grote onderhoudsbeurt m.b.v. bijvoorbeeld een tapijtreiniger zorgt ervoor dat u langer plezier van uw tapijt heeft. Om hierbij het beste resultaat te verkrijgen verdient het aanbeveling dit door een erkend bedrijf te laten uitvoeren. Indien u zelf reinigt, vraag dan vooraf advies aan een deskundige. Eénmaal verkeerd gereinigd is de schade vaak niet meer te verhelpen.

Bovenstaand onderhoudsadvies is een algemeen advies. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit, aard en mate van vervuiling en de eisen van de gebruiker,kan een aanvullend onderhoudsadvies noodzakelijk zijn.